Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Nevesinje: Snimak 27. sjednice SO AUDIO

Nevesinje: Snimak 27. sjednice SO AUDIO

NEVESINJE: Na 27. sjednici SO Nevesinje odbornici su usvojili konačnu verziju budžeta za 2015. godinu u iznosu od 6.260.580 KM . Donosimo kompletan audio-snimak sa ove sjednice.

Nevesinje: Odbornici o Budžetu, gašenju škola...

Nevesinje: Odbornici o Budžetu, gašenju škola...

NEVESINJE: Na 26. redovnoj sjednici Skupštine opštine Nevesinje usvojen je Nacrt budžeta opštine Nevesinje koji ide u javnu raspravu a raspravljalo se i o  najavljenoj racionalizaciji mreže...

Nevesinje: Maturanti 2015 FOTO VIDEO

Nevesinje: Maturanti 2015 FOTO VIDEO

NEVESINJE: Nevesinje ispraća svoje maturante.Još jedna generacija  je zakoračila u svijet odraslih.

Oglasi

Balkan Press

M:tel odustao od ugovora sa Radišićem

Opširnije...

Upravni odbor M:tela danas je na sjednici u Beogradu donio konačnu odluku da se neće useliti u poslovnu zgradu koju je u Banjaluci napravila firma „Grand trade“ Mile Radišića, ekskluzivno saznaje poslovni portal CAPITAL.ba

Merkel: Možete računati na podršku iz Berlina

Opširnije...

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je na konferenciji za medije da Srbija može da računa na podršku Berlina kada je reč o dijalogu s Prištinom.

Britanci podnijeli SB UN najnoviju rezoluciju o Srebrenici

Opširnije...

Velika Britanija podnela je Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija novu, šestu verziju rezolucije o Srebrenici, prenosi RTS na svom sajtu i dodaje da je ta verzija nepovoljnija za Srbiju u odnosu na prethodni predlog.

Reagovanja nakon odluke SB

Opširnije...

Neizglasavanje britanske rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN Srbija i Republika Srpska doživjel su kao jedno veliko olakšanje. Međutim, svi treba da budemo hladne glave, rekao je danas u izjavi za BN televiziju, ministar inostranoh poslova BiH Igor Crnadak.

Danas je Vidovdan

Opširnije...

Za Vidovdan se u crkvama obavljaju pomeni za sve postradale u ratovima, navodi muzejski savetnik u Etnografskom muzeju u Beogradu Vesna Marjanović.

Krug VH

Spisak poginulih ustanika 1875.-1878.

Spisak poginulih ustanika 1875.-1878.

Osim knjige Spomenica o Hercegovačkom ustanku 1875 spisak poginulih ustanika nalazi se u Sabornoj crkvi "Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog" u Nikšiću, koja je podignuta kao spomenikizginulim Hercegovcima i Crnogorcima u ratu za oslobodjenje 1875 - 1878 godine.

Žana Merkus - heroina i amazonka hercegovačkog ustanka ''Nevesinjska p…

Žana Merkus - heroina i amazonka hercegovačkog ustanka ''Nevesinjska puška'' 1875 -1878 godine

NEVESINJE: Objavljujemo zanimljiv članak koji nam je poslao prof. Nikola Laketa. U njemu je opisana jedna od epizoda vezanih za ustanak u Nevesinju 1875. godine iz ugla Žane Merkus.

Vesna Kapor: Preporuka za jesen-Miloš Crnjanski

Vesna Kapor: Preporuka za jesen-Miloš Crnjanski

„Jesen, i život bez smisla. Proveo sam noć u zatvoru sa nekim Ciganima. Vučem se po kavanama. Sednem do prozora i zagledam se u maglu, i u rumena, mokra, žuta drveta. Gde je život?“ Dnevnik o Čarnojeviću, 1921.