Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Nevesinje: Spašene ikone za Spasovdan VIDEO

Nevesinje: Spašene ikone za Spasovdan VIDEO

NEVESINJE: Spasovdanske svečanosti su u Nevesinju su započele izložbom ikona koje su spašene iz Crkve svete Trojice u Mostaru, na samom početku poslednjeg rata.

Svečano otvoren tekstilni pogon u Nevesinju VIDEO

Svečano otvoren tekstilni pogon u Nevesinju VIDEO

NEVESINJE: U okviru projekta „Izgradnja mini pogona tekstilne proizvodnje u saradnji sa dijasporom“, u Nevesinju je svečano otvoreno mikrotekstilno preduzeće New Nets d.o.o. Nevesinje.

25. redovna sjednica Skupštine Opštine Nevesinje AUDIO

25. redovna sjednica Skupštine Opštine Nevesinje AUDIO

NEVESINJE: Juče je održana 25. redovna sjednica Skupštine Opštine Nevesinje na kojoj se raspravljalo, između ostalog, o izvršenju budžeta za 2014. godinu, radu načelnika, osnivanju Turističke...

Oglasi

Horoskop za odmor

mesec wide_500x250

U horoskop možete vjerovati ili ne, ali je činjenica da su neke karakteristike određenog znaka Zodijaka specifične za sve njegove pripadnike. Svakodnevno možete pročitati šta vam zvijezde savjetuju kada je u pitanju ljubav, posao, zdravlje, ali ovog puta zvijezde otkrivaju koji je najbolji način da provedete godišnji odmor.

OVAN
Uvijek u pokretu, bira plaže na kojima može da pliva, igra odbojku, vozi skuter... Ovaj horoskopski znak ljetuje kraj bezbjedne plaže na kojoj je dozvoljeno i noćno kupanje. Idealan godišnji odmor za Ovna znači pregršt aktivnosti. Izležavanje na plaži uz dobru knjigu i ljenčarenje najgora je noćna mora za Ovna. Sportski odmor je idealna opcija za nemirnog Ovna.
BIK
Voli porodične plaže sa puno prirodne hladovine. Bikovi posebno uživaju na plažama kraj restorana u kojima se "dobro jede", ali nemaju ništa protiv ni da ponesu mali ručni frižider. Ne treba im mnogo zabave za odmor. Dovoljno će biti i da im je frižider pun, a krevet mekan, te da im niko ne smeta. Bikovima zvijezde predlažu da godišnje odmore provedu sami u tišini svog doma.
BLIZANCI
Ako na plaži nije gužva, onda se odmah ide ne neku drugu gdje šetaju zgodne djevojke i "razbacani" ljepotani, a još kada je tu i muzika i plaža se pretvori u otvorenu "morsku" diskoteku, onda je to pravi odmor. Blizancima odmor nije odmor ako nisu upoznali mnoštvo novih ljudi koje će oduševiti svojom brbljivošću i svestranošću. Idealna grupna putovanja za ovaj horoskopski znak su ona u kojima će njihova ličnost doći do izražaja. Njima destinacija nije bitna, bitno im je samo da je novo i neistraženo.
RAK
Obožava vodu i ne bira mnogo. Bitna mu je čistoća plaže, zbog čega više voli morsku obalu, čak i bazen, a rijeke baš ako mora.
Idealan odmor za Raka je pusto ostrvo. Ne treba im puno, dovoljni su sunce i more. Nije im potrebno ni društvo, eventualno laka literatura je sve što im je potrebno tokom odmora. Mirni Rakovi bježaće od buke i nepoznatih ljudi.
LAV
Samo neka je plaža cijeli dan osunčana i lav će biti srećan. Naravno, plaža mora biti i čista, dovoljno intimna da pruža mir, ali ne i pusta jer "kralj" mora pred nekim da se šepuri. Tašti Lavovi će i ove godine birati destinacije za odmor prema rasporedu događanja. Nije bitno šta se događa, bitno je samo da bude kamera, reflektora i fotoreportera. Važno im je da po povratku s ljetovanja imaju pregršt dogodovština s plaže za prepričati.
DJEVICA
Plaža treba da bude blizu hotela kako bi uvijek moglo da se trkne do faks aparata, jer Djevica radi i kada je na odmoru. Poželjno je da na plaža ima i internet, a čistoća se podrazumijeva, zbog čega Djevice baš i ne vole one pješčane, već preferiraju krupniji šljunak, ili čak betonirane i popločane plaže koje se redovno peru. Mirne i tihe Djevice biraju takav odmor. Zvijezde im predlažu da sa Rakovima odu na godišnji odmor, jer će se oduševiti.
VAGA
Vage vole da se izležavaju na mondenskim plažama, udobnim, sa ležaljkama i suncobranima u istom tonu. Vage ćete teško vidjeti na stjenovitim plažama, u divljim uvalama, jer tamo nemaju kome da pokažu svoj najnoviji kupaći kostim skrojen po posljednjoj modi. Romantičnim Vagicama odmor nije odmor ako se uz njih ne nalazi njihova ljubav. Izbirljive Vage biraće destinacije po izgledu. Prije nego se odluče gdje će ljetovati, prelistaće sve moguće brošure i izabraće najljepšu sliku za svoj odmor. Cijena nije uslov njihovog godišnjeg odmora.
ŠKORPIJA
Hotelske plaže su im dosadne, naročito ako su ograđene i bezbjedne od ajkula i ostalih morskih nemani. Škorpije vole adrenalinske vodene sportove i sve što ih dovodi u ozbiljnu opasnost čak i kada su na odmoru. Strastvenim Škorpijama zvijezde ovo ljeto preporučuju da na godišnji odmor idu sa aktivnim Ovnovima. Njihovo međusobno razumijevanje u zaobilaženju dosade i ljenčarenja idealan su spoj. Zvijezde predlažu da godišnji odmor Škorpije provedu bez svojih partnera, iako ih ni prisutnost partnera neće spriječiti u ljetnim avanturicama.
STRIJELAC
Pripadnicima ovog horoskopskog znaka važno je samo da se putuje što dalje, a plaža nije bitna jer ona služi samo da se kratko predahne između dvije destinacije. Obožavaju putovanja i za njih se studiozno pripremaju - uče jezike, istoriju, kulturu i običaje zemlje u koju odlaze. Pustolovni i druželjubivi Strijelci idealan odmor mogli bi doživjeti sa Blizancima, ukoliko njima prepuste odluku o mjestu ljetovanja. Vole biti na dugom godišnjem odmoru, brzo se prilagode novom načinu života, zato je dobro da uvijek imaju nekoga kome će se vratiti.
JARAC
On voli mirne i tihe plaže, što udobnije, na kojima im je sve na dohvat ruke - i hladovina da se malo dremne i nešto da se popije i pojede.
Jarci će se teško odvojiti od posla, te je moguće da zaborave na godišnji. No oni koji će otići na ljetovanje uglavnom će boraviti u šumi ili u planinama. Rijetko koji Jarac će se naći na plažama uz more. Međutim, gdje god bili, trebaće im mnogo da se naviknu na odmor.
VODOLIJA
Vodolije vole skrivene i neistražene plaže, "rezervisane" samo za znatiželjne i uporne. Vole prirodu, pa na uređenim hotelskim plažama ima najmanje pripadnika ovog znaka. Za razliku od strogo organizovanih Jarčeva, Vodolije će svoj odmor provesti neplanirano. Moglo bi im se desiti da zaborave javiti šefu da odlaze na ljetovanje, a krajnje je neobično da donose odluku o putovanju u trenu, bez ikakve najave.
RIBE
Ne biraju mnogo kada su plaže u pitanju. Nije bitno da li je pješčana ili šljunkovita, da li se leži na stijenama ili udobnim sunđerima, bitno je da se pliva, pliva... Idealan odmor za Ribe je na moru uz voljenu osobu. Ribe se najbolje osjećaju ako su okružene svojim voljenima, još ako su u blizini vode, nema niko srećniji od njih.

Nezavisne

Share Short

Krug VH

Spisak poginulih ustanika 1875.-1878.

Spisak poginulih ustanika 1875.-1878.

Osim knjige Spomenica o Hercegovačkom ustanku 1875 spisak poginulih ustanika nalazi se u Sabornoj crkvi "Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog" u Nikšiću, koja je podignuta kao spomenikizginulim Hercegovcima i Crnogorcima u ratu za oslobodjenje 1875 - 1878 godine.

Svi putevi vode za Rim ili još malo sećanja na Nevesinje

Svi putevi vode za Rim ili još malo sećanja na Nevesinje

NEVESINJE: Šta mislite, da li je moguće napisati sećanja u kome se spominju Tito i Neron, Brus Li i Čak Noris, kinoaparater Alija i Marićuša, Zdravko Čolić i ja, a da sve to bude pomalo povezano? Nije? Jeste! Budite hrabri i zaplovite sa mojim sećanjima.

VH Televizija