b_150_100_16777215_00_images_mreza2.jpg

NEVESINJE: U Kabinetu načelnika opštine danas je održan sastanak predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i opštine Nevesinje u vezi sa realizacijom projekta „Unapređenje obima i kvaliteta usluge Bolnice Nevesinje kroz saradnju sa dijasporom“, koji se sprovodi uz tehničku i finansijsku podršku projekta „Dijaspora za razvoj“.Ovaj projekat je izabran za finansiranje sa ciljem iskorištavanja potencijala dijaspore za lokalni društveno-ekonomski razvoj u BiH. Projektne aktivnosti će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta u svrhu formiranja dva nova ljekarska tima. U skladu s tim, predviđeno je angažovanje postojećih kadrova zajedno sa šest novih zaposlenih. Projekat će direktno omogućiti prenos znanja i vještina kroz specijalizovanu edukaciju i osposobljavanje doktora u bolnici.

Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević izrazio je zadovoljstvo što su korak bliže realizaciji projekta, koji je pokrenula opština u saradnji sa UNDP-om.

- Opština je još jednom prepoznala značaj razvoja Bolnice i kandidovala projekat kroz koji će ova zdravstvena ustanova dobiti dodatnu opremu, na osnovu koje će moći da radi mnogo veći broj intervencija i hirurških zahvata - istakao je Milivojević, dodajući da projekat podrazumjeva i zapošljavanje ljekara i medicinskih tehničara.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da mu je veoma drago što se kroz ovaj projekat otvorila mogućnost modernizacije bolničke opreme, posebno zapošljavanja mladih kadrova.

- Opština je kandidovala projekat za razvoj bolnice i hirurške klinike, kojom rukovodi profesor Predrag Peško iz Beograda. Projekat je ocijenjen najvećim ocijenama u UNDP-u i nadamo se da ćemo u narednim mjesecima krenuti u realizaciju ovog projekta - rekao je Avdalović.

Projekat „Dijaspora za razvoj“ zajednička je inicijativa Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u BiH, Ambasade Švajcarske u BiH, UNDP-a i Međunarodne organizacije za migracije u BIH, a zasniva se na poboljšanju socio-ekonomskih prilika i perspektiva za žene i muškarce u BiH, kao i na unapređenju kvaliteta njihovog života kroz snažnu saradnju sa dijasporom.

Radio Nevesinje