b_150_100_16777215_00_images_promo_nevesinjsko-polje07.jpg

NEVESINJE: Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Nevesinje, danas je proslavio krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla – Petrovdan.Slavski obred obavljen je u prostorijama stranke, a prethodno je delegacija SDS – a položila cvijeće na Spomen obilježje na Gvozdu i odala počast poginulim borcima Odbrambeno– otadžbinskog rata.

Čestitajući slavu sveštenik Mladen Čalija poželio je da rad stranke bude na dobrobit naroda i čitave hrišćanske zajednice.

Nakon lomljenja slavskog kolača prisutne je pozdravio predsjednik OO SDS –a Jovan Vasiljević ističući da krsnu slavu ova stranka proslavlja jedinstvena i odlučna da svakim danom bude sve jača.

- U narednom periodu pokušaćemo da se sa drugim političkim partijama u našoj opštini i na nivou Republike Srpske konsolidujemo i jedinstveni i snažni izađemo na izbore – rekao je Vasiljević.

Pored članova i simpatizera SDS - a proslavi krsne slave prisustvovali su i predstavnici drugih političkih stranaka iz Nevesinja.

Srpska demokratska stranka osnovana je na Petrovdan 1990. godine i od tada Svete apostole Petra i Pavla već 27 godina proslavlja kao svoju krsnu slavu, u svim opštinskim organizacijama u Republici Srpskoj.

Radio Nevesinje