b_150_100_16777215_00_images_forum_komunalno-nova-1.JPG

NEVESINJE: Povodom kontinuiranih aktivnosti na unapređenju gradske čistoće i analiziranja postignutih rezultata u proteklom periodu načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović, održao je sastanak sa dirktorom JP“Komus“ i svojim saradnicima s ciljem da se identifikuju postojeći i potencijalni problemi kako bi se preduzele mjere za njihovo rješavanje.


Konstatovano je da se stanje gradske čistoće u značajnoj mjeri popravilo, napravljeni su koraci na selekciji čvrstog otpada, proširena mreža kontejnera i postavljeni kontejneri u naseljima Vakuf, Švrakino Selo, Kilavci, Bojišta, Zagajnice, Lapčevine i Donje Brežine, a vrši se i redovan odvoz smeća, što je od izuzeznog značaja za građane Nevesinja.
Na terenu je zasad postavljeno 30 malih i 10 velikih kontejnera, od kojih je 5 za smeće, a 5 za karton.Takođe je postavljeno i 60 kanti za smeće od 120 litara.
U skladu sa ovim aktivnostima došlo je i do podizanja ekološke svijesti građana što je umnogome izmijenilo i uljepšalo sliku grada.
Opština Nevesinje je obezbjedila dugoročnu pomoć norveške firme za odvoz i selekciju čvrstog otpada, koji su obećali stručnu i materijalnu pomoć nevesinjskom Komus-u, a već su donirali specijalno komunalno vozilo za odvoz čvrstog otpada.

b_150_100_16777215_00_images_forum_komunalno-nova-3.JPG

Sanja Kovač