b_150_100_16777215_00_images_forum_avdalovic-subotica-1.jpg

NEVESINJE: U utorak 05.09.2017. godine načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović posetio je Grad Suboticu i tom prilikom obišao Zavičajno udruženje Hercegovina kao i privrednu zonu Mali Bajmok.


Dočekan srdačno od strane domaćina u prijateljskom i otvorenom razgovoru razmotrene su sve opcije za dalju saradnju i unapređenje odnosa kako u privredno-ekonomskom tako i u kluturnom segmentu.
Načelnik Milenko Avdalović se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio važnost i značaj delovanja i rada zavičajnih udruženja. Iskazao je potpunu i bezrezervnu spremnost za saradnju opštine Nevesinje sa našim Udruženjem. Opština Nevesinje i cela Hercegovina, prema njegovim rečima, zahvaljujući napornom radu i ulaganju tamošnjeg stanovništva, sve više postaju lepo i dobro mesto za življenje.

Za neophodan razvoj, međusobnu saradnju i zbližavanje, potrebno je više ulaganja u hercegovačku privredu i infrastrukturu, a na realizaciji tih zacrtanih planova angažovana su i naša udruženja i sve hercegovačke opštine.
– Nosim jako pozitivne utiske sa današnjeg sastanka u prostorijama Zavičajnog udruženja „Hercegovina“. Vidim da je ovo udruženje jako aktivno po više osnova prvo po humanitarnom, socijalnom i kulturnom pitanju, ali i okuplja ljude iz kulture i organizuje izložbe i književne večeri, kao i da pomaže gradnju hramova po Hercegovini. Mislim da ovo udruženje ima jednu politiku koja je pozitivna i veoma dobra i očekujem vrlo brzo posetu predstavnika udruženja Hercegovina Nevesinju. Kao načelnik opštine stvoriću uslove da pričamo o različitim vrstama saradnje o privrednoj, kulturnoj, sportskoj i svakoj drugoj saradnji što će nadam se biti na obostrano zadovoljstvo –  istakao je Milenko Avdalović za subotičke medije.
– Zajednički zaključak je da treba više raditi na realizaciji i ostvarivanju privrednih aktivnosti i rezultata, jer bez adekvatne ekonomske snage i moći stanovnika Hercegovine i zavičajnih udruženja neće biti moguće realizovati naše zajedničke ciljeve na polju očuvanja hercegovačke tradicije i kulture, kao ni na očuvanju našeg prepoznatljivog hercegovačkog čvrstog i stamenog karaktera –  istakao je Sreten Pištalo predsednik Zavičajnog udruženja Hercegovina.

b_150_100_16777215_00_images_forum_avdalovic-subotica-2.jpg

 

Sanja Kovač