b_150_100_16777215_00_images_slide_Varezi-kosulje-2.jpg

NEVESINJE: Italijanka Klaudija Varezi koja je prije nešto više od godinu dana kupila Fabriku tekstila „Javor“ u Nevesinju izjavila je da i dalje planira da proširi proizvodne kapacitete i zaposli nove radnike. Naglašava da je politika ne interesuje i da su politički motivisani komentari vezani za ovo preduzeće nepotrebni.


− Kupila sam fabriku tekstila u stečaju da organizujem proizvodnju košulja i zaposlim 80 radnika s namjerom da u perspektivi proširim kapacitete i u dogovoru sa nadležnim ministarstvom i lokalnom zajednicom otvorim radna mjesta za novih pedesetak radnika − istakla je Varezi. Ona je dodala da je prvi dio projekta realizovala i da je sada zainteresovana da proširi posao.
Varezi naglašava da kao vlasnik preduzeća i odgovoran biznismen kontinuirano izvršava sve obaveze prema zaposlenim radnicima i državi bez obzira na poteškoće na tržištu. Smatra da planirane aktivnosti idu u dobrom smjeru i da će vremenom doći i rezultat.
Italijanska investitorka već 25 godina isporučuje košulje za evropsko tržište. Preduzeće „Claudia“ d.o.o. trenutno zapošljava 82 radnika

b_150_100_16777215_00_images_slide_Varezi-kosulje-3.jpg

 

Radio Nevesinje